Fortsättningskurser

Impro Fortsättning    
Vi håller fortsättningskurser i impro på olika nivåer och med olika inriktningar. Vanligtvis hålls kurserna en kväll i veckan, men ibland sticker vi in en helgkurs eller två under terminerna. På somrarna håller vi också våra uppskattade veckokursen i samarbete med Gotlands Folkhögskola i Hemse.


På en fortsättningskurs i impro fördjupar du din förmåga att samarbeta med andra, att ta vara på dina infall och att vara kreativ tillsammans med andra. Du spelar fler scener än i nybörjarkursen, och lär dig därmed mer om scennärvaro, spacework och publikkontakt. Vissa kurser har en specifik inriktning, tex karaktärsarbete eller hur man skapar längre improviserade pjäser.

Hösten 2019
Under hösten 2019 kommer vi troligen att hålla en fortsättningskurs på kvällstid i Visby. Kursen kommer att gå en kväll i veckan under ca 12 veckors tid. Vi återkommer med mer fakta i slutet av juli. Kontakta oss på mail för mer info. Se adress till höger.

Musikalkurs de Luxe Hösten 2018  – fullbokad
Ända sedan en kursdeltagare sa “Det här är det roligaste jag någonsin gjort. Alla kategorier”efter en helgkurs i improviserad musikal, har det varit vår dröm att genomföra en lite längre och maffigare musikalkurs här på Gotland. Och nu är det dags! Låt oss presentera vår Musikalkurs de Luxe:
Att improvisera en hel musikal kräver förmåga att dels improvisera en längre historia som löper genom flera scener. Karaktärerna ska vara intressanta att följa och deras öden ska helst vara gripande. Och rätt vad det är – när orden inte längre räcker till – brister de ut i sång!

Det är alltså mycket en ska lära sig under en sådan kurs, det är mycket som ska prövas och omprövas. Därför sträcker sig kursen från oktober 2018 ända till mars 2019, och omfattar 18 tillfällen, varav två är uppspel för nära och kära. Varannat kurstillfälle kommer vi att träna impro med impropedagogen Pauline Wolff, varannat kommer att vara musikträning med Hillevi Knutas, som varit vår impro-ensembles musiker och medverkat i flera av våra Melodifestivaler.

På improtillfällena fokuserar vi på storytelling, alltså att improvisera längre historier som sträcker sig över flera scener. Vi tränar på karaktärsarbete och känsloyttringar. Musikdelen är omfattande och innehåller övningar i musikteori och sångteknik. Vi provar även annat kul som t.ex. rytmik, att sjunga improviserade stämmor och duetter, samt testar de olika musikstilar som kan förekomma i en musikal. Och så frossar vi i musikalfakta förstås. Ingen tidigare sång- eller musikvana krävs.

Kursen passar dig som har gått minst två terminer impro-kurs hos oss, eller har likvärdiga erfarenheter från annat håll (kontakta oss om du är osäker). Och vi kan inte nog betona det: någon sång- eller musikvana behövs inte. Hillevi tar allt från grunden. Och alla kan sjunga! Du som eventuellt har musikvana är med på din nivå ändå.

Snabba fakta om kursen
När:
Måndagskvällar 18:30 – 20.45
Start 15 oktober 2018, slut 16 mars 2019 med uppehåll på skolloven.
18 tillfällen, varav 2 är uppspel för nära och kära.
Plats: Visby
Ledare: Pauline Wolff och Hillevi Knutas
Pris: 5 350:- (motsvarar 121:-/timme)
Avgiften kan delas upp i max tre delbetalningar.
Max antal deltagare: 12.
Anmälan: Senast den 7 oktober. Kursen ställs in vid färre anmälningar än 10 personer en vecka innan kursstart.
Frågor: Ring 070-410 35 48

Våra kvällskurser arrangeras i samarbete med abf-röd

Läs Gotlands Allehandas artiklar om våra sommarkurser.

Du är välkommen att besöka våra fortsättningskurser på kvällstid som åhörare om du är nyfiken på hur det går till på en kurs i impro. Ring så berättar vi mer!

Kommentera