Fortsättningskurser

Impro Fortsättning    
Vi håller fortsättningskurser i impro på olika nivåer och med olika inriktningar. Vanligtvis hålls kurserna en kväll i veckan, men ibland sticker vi in en helgkurs eller två under terminerna. På somrarna håller vi också våra uppskattade veckokursen i samarbete med Gotlands Folkhögskola.

På en fortsättningskurs i impro fördjupar du din förmåga att samarbeta med andra, att ta vara på dina infall och att vara kreativ tillsammans med andra. Du spelar fler scener än i nybörjarkursen, och lär dig därmed mer om scennärvaro, spacework och publikkontakt. Vissa kurser har en specifik inriktning, tex karaktärsarbete eller hur man skapar längre improviserade pjäser.

Våren 2020 – Fullbokad. Reservplats finns.
Din bästa roll
I vår har vi fått den fantastiska möjligheten att ha gotlandsbaserade skådespelaren Tomas Lindström som gästlärare för vår Fortsättningskurs.
Tomas kommer att hålla en kurs som kombinerar improvisation med skådespeleri, med fokus på att  ge varje deltagare ett sätt att känna sig grundad i sin egen kropp och själ, i vilket sammanhang hen än ställer oss framför andra människor. Tomas Lindström har sin egen unika metod som han satt samman av bland annat Jurij Alschitz, Michael Chekov och Stanislavski, under sin karriär inom teatern. Som gått från Scenskolan i Stockholm, över Folkteatern i Gävle, Smålands Musik och Teater i Jönköping, egna teatrar och nu senast på Romateatern och Länsteatern på Gotland. Vi kommer arbeta med både ”Improvisation”, ”Clown” och ”Den Vertikala Skådespelaren”.
Klicka här för att läsa mer om Tomas.
Kursen passar dig som har gått minst en termin hos oss eller har liknande erfarenheter av teater eller improvisation. Kontakta oss om du känner dig osäker. Se kontaktuppgifter nedan.

Snabba fakta om kursen
När:
Tisdagar 18:30 – 20.45
12 tillfällen: Start 21 januari 2020, slut i april 2020 med uppehåll v 9 och v 15.
Sista tillfället är ett uppspel för nära och kära.
Plats: Kinbergs plats 8, Visby innerstad
Ledare: Tomas Lindström
Pris: 2400:- (motsvarar 100:-/timme)
Studerande, arbetslösa och pensionärer erhåller 15% rabatt.
Avgiften kan delas upp i två delbetalningar.
Max antal deltagare: 12.
Anmälan: Senast den 13 januari via mail. Se mailadress i spalten till höger.
Kursen ställs in vid färre anmälningar än 10 personer en vecka innan kursstart.
Frågor: Ring 070-410 35 48

Våra kvällskurser arrangeras i samarbete med abf-röd

Läs Gotlands Allehandas artiklar om våra sommarkurser.

Du är välkommen att besöka våra fortsättningskurser på kvällstid som åhörare om du är nyfiken på hur det går till på en kurs i impro. Ring så berättar vi mer!

Kommentera